Emėrimi dhe shkarkimi i mėsuesve, jo mė nga drejtorėt e DAR, propozimi nga njė komision 5 anėtarėsh prindėr-mėsues i shkollės


Emėrimi dhe shkarkimi i mėsuesve, jo mė nga drejtorėt e DAR, propozimi nga njė komision 5 anėtarėsh prindėr-mėsues i shkollės

Nuk jane me fuqiplote per te emeruar dhe shkarkuar. Behet fjale per drejtoret e drejtorive arsimore te cilet deri nje vit me pare vendosnin vete per drejtuesit e shkollave. Tashme eshte nje komision i shkolles i perbere nga pese anetare pjese e te cilit jane dhe prinder e mesues qe i propozon ketij te fundit dy emra nga te cilet ai duhet te perzgjedhe.

Ligji per arsimin parauniversitar ka hyre ne fuqi dhe per here te pare ka nje kapitull te vecante per statusin e personelit arsimor.


Per shkarkimin duhet te kete disa arsye. Ndersa per emerimet e mesuesve per here te pare shkolla eshte e detyruar te shpalle vendet vakante dhe mesuesit duhet t’i nenshtrohen nje procesi konkurimi.

Jane rreth 38 mije mesues ne vend te cilat preken nga ndryshimet ne ligjin per arsimin parauniversitar, i cili ka kaluar ne parlament vitin e shkuar.Share on Facebook